Hoppa till innehållet

svt.se: ”Region Skåne köper in nytt digitalt verktyg”

Ur svt.se 2020-05-31:

”Region Skåne tecknade på torsdagen ett nytt avtal om ett nytt digitalt system som ska erbjuda de skånska patienterna digitala besök via vårdcentralens hemsida eller via 1177.se.

Enligt Region Skåne är det med anledning av covid-19 som man köpt in det nya digitala verktyget Plattform24 och syftet är att göra den skånska vården mer tillgänglig för patienterna.

Själva tjänsten heter precis som tidigare, Primärvården Skåne online, och riktar sig till både vuxna och barn med lättare medicinska besvär.

Patienten ska digitalt via vårdcentralens hemsida eller 1177.se kunna kontakta en sjuksköterska eller läkare för bedömning och eventuellt recept. Om patienten behöver träffa en doktor eller sjuksköterska bokas en tid för ett traditionellt besök på patientens vårdcentral.

Ledningen glädjs Patienten ska digitalt via vårdcentralens hemsida eller 1177.se kunna kontakta en sjuksköterska eller läkare för bedömning och eventuellt recept. Om patienten behöver träffa en doktor eller sjuksköterska bokas en tid för ett traditionellt besök på patientens vårdcentral.

– Det är mycket glädjande att vi återigen kan erbjuda våra patienter digitala besök under denna oroliga tid och i den annorlunda situation vi befinner oss i, säger Sofia Ljung, förvaltningschef för Primärvården i Skåne, i ett pressmeddelande på fredagen.

SVT har efterfrågat avtalslängd och avtalsvärde för det nya inköpet, vilket Region Skåne har lovat återkomma om.

Levererade även ”coronaappen” Region Skånes nya digitala verktyg levereras av Plattform24 som ägs av av Investor och Apoteket AB. Plattform24 arbetar nära den digitala vårdgivaren Doktor24 som ingår i samma koncern.

Läs hela artikeln: